image_pdfimage_print
Αξιόλογη Ψυχοθεραπεύτρια απο Θεσσαλονίκη δίνει συμβουλες για σχέσεις

Αξιόλογη Ψυχοθεραπεύτρια απο Θεσσαλονίκη δίνει συμβουλες για σχέσεις

5 τρόποι για να έχετε καλύτερη σχέση με τον σύντροφό σας

Οι σχέσεις των 2 φύλων στην περίοδο της κρίσης είναι αρκετά διαταραγμένες. Αυτό οφείλετε σε πολλούς παράγοντες. Ας δούμε παρακάτω τις συμβουλές που μας έδωσε μια διάσημη και πολύ δημοφιλή ψυχοθεραπεύτρια από την Θεσσαλονίκη έτσι ώστε να δούμε με ένα διαφορετικό πρίσμα τον σύντροφο μας και να έρθουμε πιο κοντά :

1). Να μιλάτε. Η λεκτική επικοινωνία είναι το νούμερο ένα στην επαφή των ανθρώπων. Μπορεί να σκέφτεστε και να δείχνετε ότι τον/την αγαπάτε και ότι το καταλαβαίνει και το βλέπει, αλλά είναι απαραίτητο και να το ακούσει. Οι πράξεις και η γλώσσα του σώματος δεν αρκεί.

2) Να αγγίζετε ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι το νούμερο δύο. Η ψυχολόγος στη Θεσσαλονίκη Ειρήνη Μπακοπούλου προτείνει να προσπαθείτε να αγγίζετε ο ένας τον άλλον, έξω από το σεξ. Ένα γλυκό άγγιγμα στο χέρι ή στον ώμο, ένα απλό φιλί, έστω και πεταχτό σε μια άσχετη στιγμή, ένα χάδι στην πλάτη ή οπουδήποτε εκτός των ερωτογενών ζωνών (δηλαδή το οποίο να μην μπορεί να παρερμηνευτεί για μια προτροπή για σεξ), μια αγκαλιά, ακόμη κι αν κρατήσει 2 δευτερόλεπτα, αρκεί να την νιώθετε. Όλα αυτά δίνουν την αίσθηση στο σύντροφο ότι είναι αξιαγάπητος και δημιουργεί μια ψυχολογία καλύτερη, ηρεμεί τον άνθρωπο και γλυκαίνει την σχέση. Όλα αυτά θα είναι πολύ χρήσιμη προεργασία σε οποιονδήποτε καυγά έρθει αργότερα.

5 τρόποι για να έχετε καλύτερη σχέση με τον σύντροφό σας

3) Όχι χτυπήματα κάτω από τη μέση. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά που έχουν ακούσει από τον/την σύντροφό τους όταν είχαν μια συζήτηση για θέματα που τον κάνουν να νιώθει ευάλωτος ή/και ανασφαλής, για να τον/την χτυπήσουν με αυτά όταν μαλώνουν. Αυτό οι ψυχολόγοι το λένε κακοποίηση. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να το κάνει αυτό. Δεν έχω το δικαίωμα να χτυπήσω τον άλλον στο ευάλωτο σημείο του, με κανέναν τρόπο, ειδικά όταν ο ίδιος μου έχει υποδείξει σε προηγούμενη κουβέντα ποιο σημείο είναι αυτό. Παράδειγμα: η σύζυγος λέει, «στεναχωριέμαι που δεν έχω πολλούς φίλους στη ζωή μου. Δεν ξέρω σε τι φταίω. Θα ήθελα πολύ τα πράγματα να είναι αλλιώς». Πάνω στον καυγά μια άλλη μέρα, ο σύζυγος λέει, «γι’ αυτό δεν έχεις φίλους!». Κι εκεί η σύζυγος νιώθει προδομένη, πληγωμένη, απογοητευμένη, μόνη, αβοήθητη, απελπισμένη και εξοργισμένη. Κι εκεί ανοίγει ένας δρόμος από τον οποία δύσκολα γυρίζει κανείς, δύσκολα γυρίζει η σχέση σε θετικό πλαίσιο. Γιατί αυτό που θα πεις, μετά δεν μπορείς να το πάρεις πίσω.

4) Να κοιτάτε τι κάνετε εσείς, όχι τι κάνει ο άλλος. Ο άλλος, δεν φταίει για το πώς νιώθετε εσείς. Ο άλλος φταίει για το τι κάνει ο ίδιος. Όχι για το πώς ερμηνεύετε εσείς αυτό που κάνει και άρα τα συναισθήματα δημιουργεί μέσα σας αυτή η ερμηνεία. Μέσα σε κάθε ανθρώπινη σχέση υπάρχουν τρεις. Ο ένας, ο άλλος και η σχέση. Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για το τι κάνει ο ίδιος και ανάλογα συνεισφέρει στο τι κάνει η σχέση, τι γίνεται δηλαδή μέσα σε αυτήν. Ο τρόπος που φέρεστε στον/στην σύζυγο επηρεάζει τον τρόπο που σας φέρεται και πολύ συχνά ο καθένας μας σπρώχνει με την συμπεριφορά του τον σύντροφο να φερθεί ακριβώς με τον τρόπο που δεν θέλουμε και φοβόμαστε. Παράδειγμα: «εκείνη μου φωνάζει και όταν μου φωνάζει εγώ απλώς απομακρύνομαι και σταματάω να μιλάω.» «Εκείνος σταματάει να μιλάει και όταν σταματάει να μιλάει εγώ φωνάζω περισσότερο για να με ακούσει.» Τότε εκείνος απομακρύνεται περισσότερο και τότε εκείνη φωνάζει περισσότερο και αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος που δεν οδηγεί πουθενά και καταλήγουν να γίνονται ο καθένας τους ένα ψυχολογικό ράκος.

5) Να σκέφτεστε τι έκαναν οι γονείς σας στην δική τους σχέση μεταξύ τους και στην σχέση του καθενός με εσάς και να προσπαθείτε να δείτε σε ποιο βαθμό και με ποιον τρόπο κάνετε κι εσείς τα ίδια με τον σύντροφό σας και αν αρμόζουν αυτά που κάνετε (π.χ. οι φωνές, η σιωπή). Για παράδειγμα, ο Γιώργος, δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, γιος ενός πατέρα που έβριζε την μητέρα του όταν θύμωνε καταλήγει να βρίζει την γυναίκα του, θεωρώντας πως έχει αυτό το δικαίωμα, όπως το είχε και ο πατέρας του. Αυτό όμως, όπως είπαμε πιο πάνω, το λέμε ψυχολογική συναισθηματική κακοποίηση και λεκτική βία. Είναι απαράδεκτη συμπεριφορά μεταξύ δύο ανθρώπων και δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει και αυτός στην σύντροφό του. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου βλέπουμε κάποια πράγματα να επαναλαμβάνονται στις σχέσεις μας καλό είναι να επισκεφτούμε έναν ψυχοθεραπευτή, που θα μας βοηθήσει να τα δούμε καλύτερα, σε βάθος και πιο διεξοδικά ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε νέες τεχνικές αντιμετώπισης και νέες συμπεριφορές που δεν μάθαμε ποτέ.

Σχετικές αναρτήσεις:

  • Δεν υπαρχουν σχετικές αναρτήσεις
Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε αεροπορικά εισιτήρια online

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε αεροπορικά εισιτήρια online

Πλέον το να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια μέσω internet είναι κάτι πολύ εύκολο, ασφαλές και γρήγορο, γι’ αυτό και το προτιμά η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών. Δεν είναι και λίγο το να μπορείς να κλείσεις εισιτήρια για ένα μεγάλο ταξίδι ακόμη και με τις πιζάμες σου! Μπορεί όμως τα sites πωλήσεων και κρατήσεων να είναι ασφαλή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε κι εμείς λίγο προσεκτικοί και υποπτευμένοι για να μην την πατήσουμε και τα φθηνά μας εισιτήρια μετατραπούν σε ΠΟΛΥ ακριβά.

Τι πρέπει να προσέχουμε πριν κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια στο ίντερνετ

αεροπορικά εισιτήρια onlineΒεβαιωθείτε καλά για τις επιλογές σας πριν πατήσετε το OK

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε όταν κλείνουμε εισιτήρια online, είναι το να μην διαβάσουμε ξανά και πολύ καλά το τι ακριβώς κλείσαμε. Έτσι, όταν μας έρχεται η κράτηση στο email, μπορεί να δούμε ότι έχει γίνει σε λάθος ημερομηνίες ή ακόμη και για τον λάθος αριθμό ατόμων! Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι κάθε site μας ρωτάει πολλές φορές αν είμαστε σίγουροι πριν την οριστική αγορά των εισιτήριων. Διαβάστε ξανά και ξανά αυτά που πρόκειται να πληρώσετε λοιπόν, γιατί η ακύρωση εισιτηρίων ή ακόμη και η αλλαγή τους, δεν είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να κοστίσει παραπάνω από τα ίδια τα εισιτήρια που πληρώσατε!

Βεβαιωθείτε ότι οι τιμές είναι τελικές

Το μεγαλύτερο μέρος της τιμής ενός αεροπορικού εισιτηρίου, πέρα από τις ημερομηνίες και τη διαθεσιμότητα, καθορίζεται και από τους φόρους αεροδρομίου. Πολλές φορές κάποιες εταιρείες, προκειμένου να κάνουν τις προσφορές τους να φαίνονται πιο ελκυστικές, δεν μετράνε τους φόρους αυτούς, θεωρώντας την ύπαρξη τους αυτονόητη και κοινή γνώση! Τους αναφέρουν συνήθως με «ψιλά γράμματα», με αποτέλεσμα να βλέπετε εντελώς διαφορετικές τιμές όταν πάτε να πληρώσετε τα εισιτήρια σας. Για να μη σας συμβεί αυτό λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι οι τιμές που βλέπετε είναι τελικές πριν τις κλείσετε. Αν ένας ναύλος για έναν προορισμό είναι πολύ φθηνότερος από άλλους, ακόμη και low cost εταιρειών, κάποιο λάκκο θα έχει, μάλλον η φάβα!

Προσοχή στα connections

Αν δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για τον προορισμό σας, τότε αναγκαστικά θα αλλάξετε αεροπλάνο σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο. Συχνά οι αλγόριθμοι που κανονίζουν αυτά τα connections δεν δίνουν και ιδιαίτερη σημασία στους χρόνους τους κι έτσι μπορεί να υπάρχουν πολλές ώρες αναμονής ανάμεσα στις συνδεόμενες πτήσεις. Αν δε θέλετε λοιπόν να περάσετε 12 ώρες ή και παραπάνω σε κάποιο αεροδρόμιο περιμένοντας την επόμενη πτήση σας, δώστε ιδιαίτερη βάση στα connections. Το ίδιο ισχύει και για τα υπερβολικά αισιόδοξα connections. Αν είναι κάτω από δύο ώρες το κενό ανάμεσα στις πτήσεις, τότε καλό θα ήταν να μη κλείσετε αυτά τα εισιτήρια.

Γράψτε ΣΩΣΤΑ τα στοιχεία σας

Αυτό είναι ένα επίσης πολύ συχνό και σοβαρό λάθος που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Όπως αναφέρει και η airtickets, που είναι η νο1 εταιρεία για αεροπορικά εισιτήρια στην Ελλάδα, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, το όνομα στα εισιτήρια σας θα πρέπει να είναι γραμμένο ΑΚΡΙΒΩΣ όπως στη ταυτότητα ή το διαβατήριο σας. Αν έχετε δύο ονόματα και αναφέρονται στη ταυτότητα σας, θα πρέπει να γράψετε και τα δύο στο εισιτήριο σας! Ακόμη και αν το όνομα σας είναι γραμμένο λάθος στη ταυτότητα σας, θα πρέπει να το δηλώσετε όπως ακριβώς είναι στο εισιτήριο. Εννοείται πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γράψετε υποκοριστικά του τύπου Άκης, Μάκης, Τούλα κλπ στο εισιτήριο σας.

Σχετικές αναρτήσεις:

  • Δεν υπαρχουν σχετικές αναρτήσεις

5 συμβουλές για να κοιμάστε πιο ήσυχοι

5 απλές συμβουλές για μεγαλύτερη ασφάλεια

1

Ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας η εγκληματικότητα μπορεί να καλπάζει, η Ευρυτανία είναι σε γενικές γραμμές μία πολύ ήσυχη περιοχή. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως δεν υπάρχει το έγκλημα εδώ ή πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε και στον τόπο μας παρόμοια κρούσματα με αυτά σε άλλες περιοχές, ειδικά τώρα που υπάρχουν και φήμες για την εγκατάσταση μεταναστών στον τόπο μας. Ακόμη χειρότερα, πολλοί επιτήδειοι προσποιούμενοι ΜΚΟ ή διακινητές μεταναστών που ξέρουν περάσματα στα σύνορα κλπ, παίρνουν ανθρώπους από την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις και τους παρατάνε στο Καρπενήσι ή ακόμη και σε ερημικές τοποθεσίες της Ευρυτανίας λέγοντας τους ότι βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια! Αυτό σημαίνει πως μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή μας πολλοί θυμωμένοι, απελπισμένοι και χαμένοι μετανάστες και πρόσφυγες.

Εννοείται πως ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος και πως σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να σας τρομάξουμε. Καλό είναι ωστόσο να παίρνουμε κάποια μέτρα ασφαλείας για να «κοιμόμαστε» πιο ήσυχοι και για να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και καλύτερα την οικογένεια και την περιουσία μας. Ας δούμε μερικές συμβουλές λοιπόν:

·         Να κλειδώνετε ΠΑΝΤΑ τις πόρτες σας και να ειναι Θωρακισμένες

Το γεγονός ότι ζούμε σε σχετικά μικρές κοινότητες, πράγμα που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε τους διπλανούς και τους γείτονες μας, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να κοιμόμαστε και με τις πόρτες ξεκλείδωτες. Μπορεί να μην κινδυνεύετε από τους γείτονες σας, αλλά μπορεί να κινδυνεύετε από ανθρώπους που δεν είναι μέλη της κοινότητας και που απλά την «επισκέπτονται» με σκοτεινούς σκοπούς.Eπίσης χρησιμοποιείστε πόρτες ασφαλείας καλής ποιότητας για να ανέβασετε τον ρυθμό ασφάλειας και να είστε ακόμα πιο σιγουροι ότι η πόρτα σας αν ποτε παραβιαστεί θα παραβιαστεί πολύ πιο δύσκολα

·         Μην έχετε πολλά χρήματα στο σπίτι

Εννοείται πως το νούμερο ένα πράγμα που ψάχνει κάποιος κλέφτης ή διαρρήκτης όταν μπαίνει σ’ ένα σπίτι, είναι τα μετρητά. Αυτό σημαίνει πως τα σπίτια με τα πιο πολλά μετρητά είναι και ο πρώτος τους στόχος. Πλέον λόγω των Capital Controls δεν έχουμε πολλά μετρητά πάνω μας, ωστόσο καλό είναι να μην τα έχετε και στο σπίτι σας. Αν βγάλατε χρήματα από την Τράπεζα λόγω φόβου του Grexit ή κάποιων άλλων αναταραχών, τότε δεν θα πρέπει να το πείτε σε ΚΑΝΕΝΑΝ αυτό. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε μάλιστα είναι να τα πάτε πίσω στη Τράπεζα, για την ασφάλεια και τη δική σας και των χρημάτων σας.

·         Μην έχετε γεμάτα όπλα στο σπίτι

Γενικά θεωρούμε ότι ένα όπλο, μία κυνηγητική καραμπίνα για παράδειγμα, είναι η καλύτερη άμυνα απέναντι σε κάποιον διαρρήκτη, γι’ αυτό και πολλοί από εμάς έχουν τα όπλα αυτά γεμάτα κι έτοιμα για χρήση και μάλιστα κοντά στο κρεβάτι ή το υπνοδωμάτιο τους. Ένα γεμάτο όπλο μέσα σ’ ένα σπίτι είναι γενικά πολύ επικίνδυνο. Όχι μόνο μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα, ειδικά αν έχετε παιδιά, αλλά μπορεί και να χρησιμοποιηθεί από τους κλέφτες εναντίον σας! Αν έχετε όπλο στο σπίτι, θα πρέπει να είναι άδειο και τα πυρομαχικά του να φυλάσσονται μακριά του ή να το έχετε κλειδωμένο. Ένα καλό σύστημα ασφαλείας είναι καλύτερη και σαφώς λιγότερο επικίνδυνη λύση για την ασφάλεια του σπιτιού σας.

·         Μην κάνετε τον ήρωα

Είναι γνωστό πως εδώ στην Ευρυτανία είμαστε σκληραγωγημένοι και γενναίοι. Αν λοιπόν κάποιος από εμάς παρατηρήσει κάτι ή κάποιον περίεργο στο χωράφι ή στο σπίτι του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάει μόνος του να ερευνήσει τι γίνεται και να αντιμετωπίσει, αν χρειαστεί, το όποιο πρόβλημα. Εννοείται πως αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται σε καμία περίπτωση. Αν δείτε κάτι ύποπτο, ό,τι και να είναι αυτό, ειδοποιείστε αμέσως την Αστυνομία και μείνετε μακριά του. Κάποια πράγματα είναι καλύτερο να τα αναλαμβάνουν οι ειδικοί.

·         Να έχετε καλές σχέσεις με τους γείτονες σας

Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τις μεγαλουπόλεις, είναι το γεγονός ότι ακόμη λέμε καλημέρα με τους γείτονες μας και ξέρουμε πως το λένε. Αυτή η οικειότητα λοιπόν είναι και το μεγαλύτερο «όπλο» για την ασφάλεια μας. Αν όλοι στη γειτονιά ή τη κοινότητα σας μοιράζονται μεταξύ τους τις ανησυχίες τους σχετικά με την ασφάλεια και τυχόν ύποπτες κινήσεις και γεγονότα που γνωρίζουν, να είστε σίγουροι ότι θα κοιμάστε πολύ πιο ήσυχα τα βράδια, γιατί θα ξέρετε ότι ο ένας φυλάει τον άλλον.

Σχετικές αναρτήσεις:

  • Δεν υπαρχουν σχετικές αναρτήσεις